Transmitter zendt gegevens van ICD naar TCT

Wie een ICD heeft moet eens per half jaar naar het ziekenhuis om de gegevens uit te laten lezen. Zo had ik op 23 mei jl. om 19.30 uur een verhoogde hartslag. Vandaag is de afwijking iets naar boven bijgesteld – van 150 naar 169. Ook heb ik van het TCT in het MST een transmitter gekregen.IMG_8130 Die heb ik vanavond aangesloten en erbij gewacht totdat het contact had gelegd met mijn ICD en – via een dongel – met het TCT. Even het geheugen opfrissen. Op 17 jan. jl. is bij mij een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator geplaatst. Dat is gebeurd in het Medisch Spectrum Twente, het ziekenhuis in Enschede. Het Thorax Centrum Twente is onderdeel van dat ziekenhuis. Vanaf nu wordt elke nacht om 02.00 uur mijn ICD uitgelezen. Dat wil zeggen afwijkend hartritme wordt geregistreerd.IMG_8131 Via een dongel worden de gegevens naar een computer in het ziekenhuis in Enschede gezonden. Eens in de drie maanden kijkt het ziekenhuis naar de gegevens. Eens per jaar moet ik voor controle naar het ziekenhuis. Zonder transmitter is dat eens per half jaar. De transmitter staat op het nachtkastje, links van mij wanneer ik in bed lig. Ik slaap op mijn rechterzij, ik ga ervan uit dat dit geen problemen oplevert.

Over Tijme J. Bouwers

Doctoraal economie RU Groningen 1967 Mil. Dienst, 1968-1969, oud res. officier cavalerie Prov. Zuid-Holland, afd. toezicht gemeentefinanciën Min. van Fin. Inspecteur Rijksfinanciën 1972 - 1976 Burgemeester Ferwerderadeel 1976 - 1988 Burgemeester Aalten 1988 -2004
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid, Nieuwe technologie. Bookmark de permalink.