Ongeval in Alphen aan den Rijn

Met belangstelling volg ik het nieuws rond het ongeluk in Alphen aan den Rijn met een nieuw brugdek en twee hijskranen. Ik heb technische belangstelling en ik ben benieuwd welke politieke gevolgen dit heeft.
De techniek. Er zijn vele vragen. De raming van de kosten bedraagt € 12,5 mln., bij de aanbesteding schrijft slechts één combinatie20150803 Alphen aan den Rijn in voor een bedrag van € 5,6 mln. Het te vervangen brugdeel is door een hijskraan op land weggehaald, waarom niet op dezelfde manier het nieuwe brugdek aangebracht in plaats van op pontons? De deskundigen spreken elkaar tegen. Waarom stonden de hijskranen niet op rups i.p.v. op wielen en stempels. De mensen die op het tijdstip dat het misging aan het werk waren weten het best wat ze deden en waar ze mee bezig waren. Het is te hopen dat de uitkomsten van het onderzoek niet te lang op zich laten wachten.
Politieke gevolgen. Toen het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid inzake de monstertruck in Haaksbergen verscheen, kon de burgemeester zijn biezen pakken. In Alphen aan den Rijn zijn geen mensen als gevolg van het ongeval omgekomen. Dat zou de politieke gevolgen kunnen dempen. Afwikkeling van materiële en financiële schade is in Nederland goed geregeld en gaat buiten politieke en bestuurlijke organen om. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat het rapport van de Onderzoeksraad veel gebreken en fouten aan het licht brengt maar dat de bespreking van het rapport in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn afloopt zonder politieke gevolgen voor leden van het College van B&W.

Over Tijme J. Bouwers

Doctoraal economie RU Groningen 1967 Mil. Dienst, 1968-1969, oud res. officier cavalerie Prov. Zuid-Holland, afd. toezicht gemeentefinanciën Inspecteur Rijksfinanciën 1972 - 1976 Burgemeester Ferwerderadeel 1976 - 1988 Burgemeester Aalten 1988 -2004 Ouderling visitator PKN Voorz. Stichting 'Vrienden van de Aaltense Synagoge'
Dit bericht is geplaatst in Actualiteiten. Bookmark de permalink.

3 reacties op Ongeval in Alphen aan den Rijn

Reacties zijn gesloten.