Weer onder de mensen

Vandaag was ik voor het eerst sinds drie maanden weer onder de mensen. Ik was op een bijeenkomst van in totaal tien mensen. De maandelijkse lunch van leden van de vereniging officieren van de cavalerie in het Bosrestaurant in Joppe. Het restaurant hanteert strak de regels in de tijd van de anderhalvemetersamenleving als gevolg van de bestrijding van het Coronavirus. Bij binnenkomst handen ontsmetten en vragen over eigen gezondheid en die van de huisgenoten beantwoorden. Eerst nog even dit. Voor het laatst was ik in een groep mensen toen ik op zondag 8 maart jl. in de Oosterkerk een themadienst bijwoonde. Ds. Wim Everts behandelde het thema ‘Het Niets’. In de week ervoor was ik op 5 maart ook in het Bosrestaurant en op woensdagavond 4 maart woonde ik een bijeenkomst in de schouwburg in Winterswijk bij. Door de ‘Stichting behoud SKB’ was een avond belegd met als doel het ziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk te behouden. Voor velen was er geen zitplaats meer en hielden zich op in de foyer. Op dinsdagavond 3 maart woonde ik een vergadering bij van het bestuur van de stichting ‘Vrienden van de Aaltense Synagoge’. Op 10 maart ging in verband met de uitbraak van het Coronavirus Noord-Brabant op slot, twee dagen later de rest van het land.

Sinds tweede Pinksterdag mogen de restaurants weer open mits zij zich aan nieuwe regels houden. Het Bosrestaurant neemt die regels in acht. Voorafgaand aan de lunch wordt er geen borrel gedronken aan de toog, direct gaan we naar de eetzaal en drinken daar een drankje. Aan tafels geschikt voor acht personen is gedekt voor vier. De anderhalve meter wordt naar mijn inschatting in acht genomen. De uitbater geeft aan het begin van de lunch een korte toelichting. Werd voor de Coronatijd de broodlunch voorafgegaan door een klein warm hapje, nu zijn er twee gangen van een kleine warme maaltijd. En er wordt tussentijds van plaats gewisseld. Binnen de cavalerielunches is dit van de vier maandelijkse lunches (Joppe, Den Haag, Soest en Boxtel) de eerste lunch die weer plaats heeft gevonden. Er waren tien deelnemers. Er werd geanimeerd met elkaar gesproken. Aan mijn tafel werd onder meer gesproken over de uit de hand gelopen demonstratie in Amsterdam op tweede Pinksterdag. De positie van burgemeester Halsema werd besproken. Zoals gebruikelijk vertelde ik over een boek dat ik gelezen heb. In Coronatijd heb onder meer ‘De Pest’ van Albert Camus gelezen en ook de trilogie ‘Wolf Hall’, ‘Het boek Henry’ en ‘De spiegel en het licht’ van Hilary Mantel. Meer dan 2.500 pagina’s leesplezier. De boeken gaan over de tijd dat Thomas Cromwell in Engeland kanselier was van Hendrik VIII, zo tussen 1520 en 1540. Magistrale literatuur.

Over Tijme J. Bouwers

Doctoraal economie RU Groningen 1967 Mil. Dienst, 1968-1969, oud res. officier cavalerie Prov. Zuid-Holland, afd. toezicht gemeentefinanciën Min. van Fin. Inspecteur Rijksfinanciën 1972 - 1976 Burgemeester Ferwerderadeel 1976 - 1988 Burgemeester Aalten 1988 -2004
Dit bericht is geplaatst in Cavalerie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Weer onder de mensen

  1. Jan Schild schreef:

    Beste Tijme,

    Was goed weer wat van je te lezen.
    Hartelijke groet,
    Jan

Reacties zijn gesloten.